vrijdag 19 december 2014
Donuts by Rudolf
Ingrediƫnten:
45 gr gesmolten boter
2 eieren
170 gr suiker
500 gr bloem
3 theelepels bakpoeder
1 mespuntje zout
240 ml yoghurt
Het recept:
Meng de eieren met het suiker en meng daarna de bloem met het bakpoeder en het zout. Dit voeg je samen toe in een bak en dat meng je met de gesmolten boter en met het yoghurt!
Laat dit deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
Neem dan het deeg en maak gelijke bolletjes deeg waarvan je denk dat het groot genoeg is voor een donut. steek je vinger in het midden van elk bolletje heen zodat er een gat ontstaat, rek deze iets meer uit met je vingers.
Bak de donuts in olie totdat ze bruin gebakken zijn. Laat de donuts even uitlekken en strooi er meteen suiker overheen terwijl ze nog warm zijn, dan trekt dit namelijk lekkerder in! Smullen maar
Tip: Je kunt de donuts ook een lakje glazuur geven en er hagelslag of marsepein figuurtjes overheen strooien, leuk voor de verjaardagen!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)

Geen opmerkingen:
Een reactie posten