Ingrediƫnten:
1 KG Venusschelpjes (kokkels kunnen ook!)
3 teentjes knoflook
Zout & Peper
Peterselie (het liefst vers)
Witte droge wijn
1 pakje gefrituurde tomaten
1 Spaanse pepertje
2 Laurierblaadjes
Paprikapoeder
Kookroom
Het recept:
Bak in een pannetje met olijfolie de knoflook en de schelpjes tot
deze open zijn, voeg een beetje zout toe en peper. Zorg ervoor dat de
schelpjes 2 a 3 uur van tevoren in water zijn gespoeld met wat zout!
Dan voeg je witte wijn toe en laat je het een beetje intrekken met de
volgende ingrediƫnten: Peterselie, paprika poeder, spaanse pepertje in
plakjes en een laurielblaadje!
Roer dit om en voeg het halve pakje van de gefrituurde tomaten en een
scheutje kookroom toe tot dit een mooi geheel wordt! bepaal zelf hoe
dik je de saus wilt maken! hoe meer gefrituurde tomaten en kookroom, hoe
meer saus je hebt!
Laat dit nog even na sudderen en genieten maar!
Tip: Eet hierbij stokbrood, heerlijk om het te dopen in de saus!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten