vrijdag 19 december 2014

Venusschelpen a la madraza (salsa marinera)

Ingrediƫnten:

1 KG Venusschelpjes (kokkels kunnen ook!)
3 teentjes knoflook
Zout & Peper
Peterselie (het liefst vers)
Witte droge wijn
1 pakje gefrituurde tomaten
1 Spaanse pepertje
2 Laurierblaadjes
Paprikapoeder
Kookroom

Het recept:

Bak in een pannetje met olijfolie de knoflook en de schelpjes tot deze open zijn, voeg een beetje zout toe en peper. Zorg ervoor dat de schelpjes 2 a 3 uur van tevoren in water zijn gespoeld met wat zout!
Dan voeg je witte wijn toe en laat je het een beetje intrekken met de volgende ingrediƫnten: Peterselie, paprika poeder, spaanse pepertje in plakjes en een laurielblaadje!
Roer dit om en voeg het halve pakje van de gefrituurde tomaten en een scheutje kookroom toe tot dit een mooi geheel wordt! bepaal zelf hoe dik je de saus wilt maken! hoe meer gefrituurde tomaten en kookroom, hoe meer saus je hebt!
Laat dit nog even na sudderen en genieten maar!

Tip: Eet hierbij stokbrood, heerlijk om het te dopen in de saus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten