vrijdag 19 december 2014
Gebraden Lamsschouder a la Jamie
Ingrediënten:
1 Lamsschouder
8 takken rozemarijn
1 knoflookkop
0,5 liter kippenbouillon
olijfolie
Zout & Peper
Rode wijn
1 eetlepel bloem
Het recept:
Neem de stuk schouder en snij er niet al te diep met je mes blokjes erin, zodat het een beetje opent. besprek beide kanten van de lam met zout en peper.
Pak een knoflook kop en geef er een klap op met je mes. gooi er een halve knoflook in de braadslee samen met 4 takken rozemarijn.
Leg de lam nu in de braadslee en doe de rest van de knoflook en rozemarijn op de lam. sprenk er een klein beetje olijfolie heen en dek het af met 2 vellen folie en zet deze in de oven. Zorg ervoor dat je de oven eerst op de hoogste stand hebt staan, en zodra je de lam erin zet, zet de temperatuur terug naar 170 graden.
Laat dit 4 uur in de oven braden!
Haal de lam eruit en leg deze even apart op een schaal of bord. Doe de overtollige olie weg uit de braadslee en doe er een eetlepel bloem in roeren zodat het gaat binden. Voeg daarna wat knoflook uit de oven zonder het velletje, de kippenbouillon en een scheutje rode wijn! laat dit inkoken tot een lekkere jus!
Tip: lekker met aardappelpuree
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)

Geen opmerkingen:
Een reactie posten