woensdag 22 april 2015
Gekarameliseerde zalm
De ingrediënten:
1 moot zalm
Olijfolie
Zout en peper
3 teentjes knoflook
1 rode uitje
100 gr bastardsuiker
50 ml sojasaus
50 ml vissaus
Citoensap
Het recept:
Snij de zalm in stukjes en besprenk een beetje met peper en zeezout en schroei deze dicht in de pan. Bak ze ongv. een minuutje.
Pel wat teentje knoflook, en doe ze in plakjes snijden doe hetzelfde met een uitje.
Haal de zalm uit de pan en doe ze op een bord.
Saus maken: ui en knoflook bij elkaar doen in dezelfde pan en even roeren, daarbij gaat 100 gram bruine bastardsuiker bij, 50 ml sojasaus en 50 ml vissaus.
Roeren tot een dikke en stroperige saus.
Dan doe je de zalm erbij zodat het samengaat met de saus. tot slot doe je er een beetje citroensap bij.
Tip: Serveer er rijst bij
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten