woensdag 22 april 2015

Kaas kroketjes



Ingrediënten:

2 sjalotjes (kan ook met uitjes)
1 groot bosje peterselie
125 gr boter
100 gr bloem
100 ml witte wijn
400 ml groentebouilon
peper en zout
250 gr emmentalerkaas

ei om te paneren
bloem om te paneren en
paneermeel om te paneren.

Het recept:

2 sjalotjes fijn snijden en fruit deze in flink wat boter. deze lekker een beetje bakken in de boter.
Blad peterselie, 4 handjesvol hakken
125 gr boter lekker laten uitbruizen
100 gram bloem erbij en doorroeren en laten gaarbakken in de boter.
100 ml witte wijn erbij en 400 ml groentebouilon
Pak een garde om het goed los te roeren en het roeren tot het een dikkige massa wordt, dit laten staan op een laag vuurtje
Roer daarna met een spatel of houten lepel.
Voeg er 250 gram emmertaler kaas toe met de peterselie. Voeg er wat peper aan toe en roer dit rustig.
Laat de kaas niet helemaal smelten maar ook stukjes laten.
Door de bouilon hoef je geen zout toe te voegen
Op een plaatje de kaasvulling spreiden zodat je het daarna kan gaan snijden, dit moet je koelen in de koelkast zodat het een beetje stijf wordt. je mag niet de vulling meteen in de koelkast doen even op temperatuur laten komen en 1 uurtje in de koelkast laten
Snijd de massa in stukken en knijp deze goed fijn samen zodat deze stevig bij elkaar zitten en geen lucht tussen zit, met bakken wordt dit niet lekker.
Rol ze mooi op maat!

Dan ga je ze paneren.

Kan met een hele ei of een eiwit, het maakt niet uit, je gebruikt bloem en je gebruikt paneermeel.
Eerst rol je de massa door de bloem, dan door de ei, en dan door de paneermeel! je kan dit een 2e keer doen, dan krijg je een dikkere korstje!
Deze bak je goedbruin in warme olie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten